Ost och Baconpaj

Bästa pajen! Den här pajen kommer vi göra många fler gånger framöver, jag hoppas ni testat! Det är perfekt att ha med en pajbit i matlådan eller att ha i frysen.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk iskallt vatten

Fyllning:
2 st schalottenlökar
ca 150 g bacon
2 msk smör att fräsa lök och bacon i
3 st ägg
3 dl vispgrädde
1 dl riven smakrisk ost
2 dl riven parmesan
En nypa salt och peppar

Gör så här:

Skär smöret i små bitar. Knåda ihop mjöl och smör till en smulig deg i en bunke. Tillsätt sedan det kalla vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 22-25 cm i diameter. Nagga pajskalet med en gaffel och låt stå i kylen ca 20 minuter.

Sätt på ugnen på 175°C medan du gör fyllningen och pajskalet står i kylen.

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk och glansig på låg värme i smör i en stekpanna. Häll upp den stekta löken i en skål. Skör upp baconet i mindre. bitar och stek det krispigt.

Vispa ihop en äggstanning av ägg, grädde, riven ost, salt och peppar.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 12 minuter.

Höj sedan värmen till 200°C.

Lägg löken och baconet i pajskalet och toppa med äggstanningen.

Grädda pajen i ugnen under ca 20-25 minuter eller tills äggstanningen stelnat till och börjat få en gyllenbrun färg.

Låt svalna och njut!

Föregående
Föregående

Blåbärspannacotta

Nästa
Nästa

Kladdkaka toppad med fluff