Kladdkaka toppad med fluff

Ohlala! En super fluffig kladdkaka med extra choklad, hur gott låter inte det? Ät och njuuut! Barnen älskade den här kakan, måste ju ha varit fluffet!

Kladdkaka (6 portioner)
Ingredienser:
2 st ägg
75 g smör
1 dl hackad ljus choklad
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
En nypa salt

Flufftopping:
1 burk fluff

Chokladganaché:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Gör så här:
Börja med Chokladganachén:
Hacka chokladen, koka upp grädden i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Rör till en slät och jämn smet och ställ i kylen.

Kladdkakan:
Klä botten av en springform med bakplåtspapper, cirka 16-18 cm eller använd en silikonform.

Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.

Vispa upp ägg och strösocker lätt och rör ner chokladsmöret.

Rör sedan ner mjöl och salt i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 12-15 minuter. Låt svalna i kylen innan du tar ur den ut formen.

När kakan svalnat helt toppas den med fluff och sen med chokladganache. Mums!

Föregående
Föregående

Ost och Baconpaj

Nästa
Nästa

Sötpotatis med Tonfiskröra