Vit blåbärskladdkaka
Här kommer ännu en goding med blåbär! En härlig kladdkaka med vit choklad och syrliga blåbär, så gott! Det går självklart att byta ut den vita chokladen till ljus choklad och använda samma mängd, skulle mörk choklad användas skulle jag ta lite mindre av chokladen.
Ingredienser: (ca 8 bitar)
3 st små ägg (alt. 2 stora)
2 dl strösocker
1 nypa vaniljpulver
1 nypa salt
100 g vit choklad (din favorit blir alltid godast!)
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
ca 1 dl blåbär
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C & täck sedan bottnen på en springform med bakplåtspapper, spänn fast den i formen. Jag använde en form som var 24 cm i diameter.
Rör ihop ägg, vaniljpulver, salt och strösocker i en bunke. Det behöver inte vispas utan bara röras!
Smält smöret i en skål i mikron eller i en kastrull, rör ner chokladen i smöret och rör om tills all choklad har smält.
Rör ner smörblandningen och mjöl i smeten och rör om tills alls är jämt fördelat.
Häll ut smeten i formen och toppa med blåbär, färska eller frysta spelar ingen roll.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen.
När kakan är väl kyld kommer den behålla formen även om den är super kladdig när du skär upp den. Värmer du kakan lite i mikron blir den härligt varm och lite extra kladdig igen.