Storkok - Lins- och bönchili

Mat

Perfekt storkok till sportlovet! Lins- & Bönchili, ett perfekt storkok såhär i början på året! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se.

Ingredienser: (6 portioner)
1 msk smör
1 st gul lök
1 st schalottenlök 
2 st vitlöksklyftor 
380g blandade bönor (1 förp.)
380g gröna linser (1 förp.)
390g krossade tomater (1 förp.)
2 st buljongtärningar, oxbuljong
1 st röd chili, finhackad
Vatten att blanda ut med
Salt & peppar

TIPS: Byt ut smöret mot olja för en helt vegansk rätt.

Gör så här:

Finhacka gul lök, schalottenlök och vitlök, lägg i en gryta och stek på medelvärme i smöret tills de börjar få färg.
Tillsätt övriga ingredienser och låt koka i ca 10 minuter.
Se till så att det inte kokar torrt och tillsätt vatten om det behövs.
Smaka av med extra salt och peppar eller extra styrka.
Servera med tortilla bröd, chips, ris, potatis eller precis som det är.

TIPS: Smaka på chilin för att se hur stark den är, tillsätt därefter den styrkan du önskar.


Föregående
Föregående

Blåbärspaj-glass

Nästa
Nästa

Semmeldeg och 3 varianter på semla