Pumpakakor till Halloween
Halloween är en uppskattad högtid hemma hos oss, barnen älskar det, lite sådär spännande och lite läskigt! Så här hos oss är det full rulle med dekorationer och bakning.
Ingredienser: (ca st 15 kakor)
125 g vetemjöl
60 g florsocker
115 g smör (helst rumstempererat)
En nypa salt
Kanel och Sockerblandning
Nutella
Gör så här:
Rör smör och florsocker till en jämn blandning utan klumpar.
Tillsätt saltet och mjölet, lite i taget under omrörning.
Stjälp upp degen på plastfolie och lägg i kylen för att vila i ca 15 - 30 minuter (beroende på hur otålig man är).
Kavla ut degen med extra mjöl för att degen ska hålla ihop fint.
Stansa ut eller skär kakorna i den form du vill ha.
Lägg på ett bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter i 175°C.
Låt svalna.
Dekoration
Doppa de avsvalnade kakorna i kanel och sockerblandningen.
Spritsa på nutella på alla kakor som ska vara undersidan.
Lägg över kakorna som ska vara på ovansidan Klart!