Fläder och Pionsaft
Här kommer en läcker kombo med fläder och pion, smaken blir lite extra blommig, fräsch och supergod. Vågar ni också testa denna spännande kombo? Jag gillar idén med att man tar av trädgården och vad den har att erbjuda. Nu är det dags att ge pionen lite plats i desserterna, det är luktpion som är ätbar och de riktigt rosa blommorna avger även en rosa färg vilket är mycket vackert.
Ingredienser: (ca 1 liter)
12 st stora fläderblomsklasar
Kronblad från 2 st rosa luktpioner
1 st citron
5 dl vatten
5 dl strösocker
1 msk citronsyra (1 msk motsvarar ca 15 g)
Gör så här:
Lägg noga sköljda blomklasarna från flädern och kronblad från pionen i en bunke eller kastrull.
Borsta citronen i varmt vatten och skiva den tunt.
Lägg ner skivorna tillsammans med fläderblommorna.
Koka upp vattnet och rör ner strösocker och citronsyra.
Häll det heta vattnet över blommor och citron.
Täck med lock eller plastfolie och låt saften stå i 3 dagar i kylen.
Sila bort blommorna och citronen, häll sedan upp den i rengjorda flaskor.
Förvara i kyl.
TIPS:
Frys in saften som isbitar för super lång hållbarhet och riktigt kall saft till varma sommardagar!