Jordgubbssylt med vanilj

Det är ju så gott med jordgubbssylt, en visst är hemma kokt sylt lite godare än köpt? Receptet går alldeles utmärkt att halvera! Det går även att koka med lite citronsaft eller lime för lite extra fräsch smak.

Ingredienser: (blir ca 1 liter sylt)

1 kg jordgubbar (färska eller frysta)

4 dl syltsocker

1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Rensa jordgubbarna om du använder färska.

Dela jordgubbarna i mindre delar.

Lägg jordgubbar, syltsocker och vaniljpulver i en kastrull, koka upp på medelvärme och låt småkoka i ca 10 minuter.

Rör om då och då.

Spara sylten som den är, mosa till de stora jordgubbarna lite eller mixa sylten len och fin!

Låt svalna & förvara i en burk i kylskåp.

Föregående
Föregående

Super sega chocolate chip cookies

Nästa
Nästa

Syltkakor