Kardemummabullar i långpanna
Hej på er! Nu ska ni få ett super härligt recept på kardemummabullar i långpanna, tänk er det där godaste i mitten av bullen, det blir ju lixom hela bullen när du bakar dom i långpanna, härligt va?
Ingredienser: (ca 20 portioner/bullar)
5 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl vispgrädde
1 msk mald kardemumma
1 1/2 dl Strösocker
50 g smör (rumsvarmt)
ca 15 dl vetemjöl (spara 2 dl till utbaket)
Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 dl Strösocker
1 msk kardemumma och 1 krm vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker
Pensling innan gräddning
1 ägg
2 msk vispgrädde
Toppa med pärlsocker om de önskas
Pensling efter gräddningen
1 dl strösocker och 1 dl vatten
Gör så här:
Blanda mjölk och jäst i en bunke (gärna köksmaskin med degkrok).
Tillsätt resten av ingredienserna.
Arbeta degen på lägsta hastigheten i 5 minuter. Knådas degen för hand så knåda då i ca 10 minuter.
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och låt stå i rumstemperatur.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.
Bred ut fyllningen över hela degen och rulla ihop den. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg dem i en bakpappersklädd långpanna.
Täck bullarna med bakduk och låt bullarna jäsa i rumstemperatur i ca 6-8 timmar.
Vispa ihop ägg och vispgrädde och pensla över bullarna. Strö på pärlsocker om det önskas.
Sätt ugnen på 225-230°C, grädda i mitten av ugnen tills bullarna får en gyllenbrun färg, det tar ca 12-15 minuter.
Sockerlag: Koka upp tills sockret löst sig och pensla direkt på bullarna när de kommer ur ugnen.
Servera!
Mums! :D