Kardemummabullar i långpanna

I samarbete med Cylinda.se

Hej på er! Nu ska ni få ett super härligt recept på kardemummabullar i långpanna, tänk er det där godaste i mitten av bullen, det blir ju lixom hela bullen när du bakar dom i långpanna, härligt va?

Ingredienser: (ca 20 portioner/bullar)
5 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 dl vispgrädde
1 msk mald kardemumma
1 1/2 dl Strösocker
50 g smör (rumsvarmt)
ca 15 dl vetemjöl (spara 2 dl till utbaket)

Fyllning
150 g smör (rumsvarmt)
2 dl Strösocker
1 msk kardemumma och 1 krm vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker

Pensling innan gräddning
1 ägg
2 msk vispgrädde
Toppa med pärlsocker om de önskas

Pensling efter gräddningen

1 dl strösocker och 1 dl vatten

Gör så här:

Blanda mjölk och jäst i en bunke (gärna köksmaskin med degkrok).

Tillsätt resten av ingredienserna.

Arbeta degen på lägsta hastigheten i 5 minuter. Knådas degen för hand så knåda då i ca 10 minuter.

Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och låt stå i rumstemperatur.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel.

Bred ut fyllningen över hela degen och rulla ihop den. Skär rullen i ca 20 bitar och lägg dem i en bakpappersklädd långpanna.

Täck bullarna med bakduk och låt bullarna jäsa i rumstemperatur i ca 6-8 timmar.

Vispa ihop ägg och vispgrädde och pensla över bullarna. Strö på pärlsocker om det önskas.

Sätt ugnen på 225-230°C, grädda i mitten av ugnen tills bullarna får en gyllenbrun färg, det tar ca 12-15 minuter.

Sockerlag: Koka upp tills sockret löst sig och pensla direkt på bullarna när de kommer ur ugnen.

Servera!

Mums! :D

Föregående
Föregående

Fryst vaniljcheesecake

Nästa
Nästa

Pistage-Cookies