Lyxig morotstårta / morotskaka
Finns det något höstigare än en riktigt härlig morotskaka, saftig så att den smälter i munnen? Det kanske är kanelen som gör att det smakar höst, eller vad tror ni? Här har ni i alla fall ett super smarrigt och enkelt recept på morotskaka-tårta! Ät och njut!
Ingredienser: (ca 6 portioner)
4 st ägg
3 1/5 dl strösocker
6 dl rivna morötter
3 dl olja
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/5 tsk bakpulver
1/5 tsk salt
2 tsk kanel
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°c.
Vispa upp strösocker och ägg till en fluffig smet.
Sikta ihop mjöl alla de torra ingredienserna i en bunke.
Blanda i alla ingredienser med smeten under omrörning.
Häll över smeten i en form täckt med bakplåtspapper. (Jag använde en form som var 24 cm i diameter)
Grädda i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Låt svalna och gör frosting!
Frosting:
Vispa ihop 200 g smör och 400 g färskost.
Tillsätt sedan 3 1/5 dl florsocker och 1 krm vaniljpulver.
Vispa till en slät frosting och toppa den avsvalnade kakan med!
Toppa gärna med Limesocker, det passar super gott till! Du blandar ca 1 dl strösocker med rivet skal från 1 st lime – klart!