Lyxig Vaniljpannacotta
En lyxig vaniljpannacotta uppvispad till fluff! Hur gott är inte det?
Pannancotta (4 stora eller 6 små portioner)
Ingredienser:
5 dl vispgrädde
4 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver alt. 2 msk vaniljsocker, alt. 1 st vaniljstång (kokas med)
Jag har toppat med ätbara blommor och extra krossad vaniljstång
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, strösocker och vaniljpulver.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).
Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).
Vispa upp pannacottan till önskad konsistens och spritsa ut den i portionsglas, toppa med något läckert om så önskas!
Servera!