Macarons

En makron, franska: macaron, är ett bakverk gjort på äggvitor, mald mandel, florsocker och socker. De är små runda kakor med en fast och krispig yta och lite seg i mitten. Man fyller macaronsen med vad som är gott, sylt eller kanske någon god smörkräm!

Det här receptet ger ca 30 macaroons, alltså 60 st halvor.

Ingredienser:

3 stycken äggvitor (rumstempererade)

1/2 dl strösocker

3 1/3 dl florsocker

2,75 dl mandelmjöl

1 nypa salt

Eventuellt några droppar pastafärg

Gör så här:

Vispa äggvitorna till ett vitt, fast skum på medelhastighet.

Tillsätt sedan strösockret och saltet, lite i taget, samtidigt som du fortsätter att vispa på medelhastighet. Den är färdig vispad när sockerkristallerna smält och du har en blank smet.

Vill du addera färg kan du blanda i några droppar nu.

Mandelmjöl och florsocker behöver blandas noggrant för att sedan siktas i marängen.

Vänd ihop mandelmjöl blandningen med marängen. Du har vänt om tillräckligt när smeten ringlar sig och det tar några sekunder innan smeten tappar sin form och flyter ut. Då är det klart!

Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut på en plåt med bakplåtspapper. Banka plåten lite försiktigt i bordet så att macaronsen får en jämn och platt yta.

Låt plåten stå i ca 1 - 2 timmar innan gräddning.

Sätt ugnen på 160 grader och grädda macaronsen i mitten av ugnen i ca 12 minuter.

Låt kakorna svalna helt på plåten innan du sätter ihop dom med en smarrig fyllning.

Njut av dessa godingar! Så goda och vackra!

Föregående
Föregående

Vik söta påskharar!

Nästa
Nästa

4-års kalas!