Parmesanpanerade pilgrimsmusslor!
Visst ser det gott ut? Gillar ni också pilgrimsmusslor/kammusslor? Då är detta ett recept för er. Ett snabbt och enkelt recept som osar lyxig förrätt! Testa och njut säger jag bara!
Ingredienser: (2 portioner)
6 pilgrimsmusslor
1/2 dl finriven parmesanost
1/2 dl ströbröd
1 st ägg
Basilikamajonnäs:
10 st färska basilikablad (finhackade)
1/2 dl majonnäs
salt & peppar
Smör att steka i
Toppa med basilika och riven parmesan
Gör så här:
Blanda ihop salt, peppar, basilika och majonnäs i en skål om du vill kan mixa med en majjon stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Tina pilgrimsmusslorna. Riv parmesanost och blanda i en skål med ströbröd & vispa upp ägget i en annan skål.
Vänd ner pilgrimsmusslorna i ägget och lägg sedan över dem i skålen med parmesanost och ströbröd och vänd runt tills musslan är täckt.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek musslorna tills de får en gyllenbrun yta.
Lägg upp basilikamajonnäsen på en tallrik och toppa med de panerade musslorna.
Toppa med lite extra riven parmesan och basilika.
Servera!