Pepparkaks-brownie
Här är den härligaste. saftigaste och krämigaste kakan du kan tänka dig! Fast, chokladig, super god som bara smälter i munnen! Detta recept är framtaget i samarbete med Cylinda Sverige
Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)
175 g smör
100 g ljus choklad
2 1/5 dl strösocker
3 st ägg
1 dl vetemjöl
1 1/5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
10 st krossade pepparkakor
6 - 8 pepparkakor som garnering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme, ställ åt sidan och låt svalna.
Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet.
Rör ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten.
Rör sedan ner det smälta chokladen/smöret, rör till en slät smet.
Rör ner de krossade pepparkakorna.
Täck en form med bakplåtsppaper och häll över smeten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt gärna kallna helt i kyl för bästa konsistens på brownien.
Ät och njut!