Pepparkaks-brownie

Här är den härligaste. saftigaste och krämigaste kakan du kan tänka dig! Fast, chokladig, super god som bara smälter i munnen! Detta recept är framtaget i samarbete med Cylinda Sverige

Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)

175 g smör

100 g ljus choklad

2 1/5 dl strösocker

3 st ägg

1 dl vetemjöl

1 1/5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

10 st krossade pepparkakor

6 - 8 pepparkakor som garnering

Gör så här: 

Sätt ugnen på 175°C

Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull på svag värme, ställ åt sidan och låt svalna. 

Vispa upp strösocker, ägg och vaniljsocker till en fluffig smet.

Rör ner mjöl, kakao och salt i äggsmeten.

Rör sedan ner det smälta chokladen/smöret, rör till en slät smet.

Rör ner de krossade pepparkakorna.

Täck en form med bakplåtsppaper och häll över smeten.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Låt gärna kallna helt i kyl för bästa konsistens på brownien.

Ät och njut!

Föregående
Föregående

Läckra saffranscookies

Nästa
Nästa

Vik julstjärnor av kaffefilter