Pilgrimsmusslor med jordärtskocka!

Mat

Hejsan hoppsan! Här är det full rulla med recept, här kommer ännu ett recept med pilgrimsmusslor/kammusslor för er som gillar det! Även detta ett enkelt och gott recept som passar perfekt till tapas och förrätt, lägger även in ett vintips längre ner i inlägget som passar perfekt till dessa smaker. 

Ingredienser: (2 portioner)

Jordärtskockskräm:

200 g jordärtskocka
1/2 dl vispgrädde
salt & peppar

Jordärtskockschips:

1 st hyvlad jordärtskocka
ca 2 dl ramslöksolja alt. rapsolja

Pilgrimsmusslor:

6 st pilgrimsmusslor
smör att steka i
salt & peppar

Toppa med färsk persilja

Gör så här:

Jordärtskockskräm:

Skala och hacka jordärtskockan och lägg över i en kastrull. Häll över vatten så att de täcker jordärtskockorna. Koka i ca 15 minuter.

Häll av vattnet och häll i grädde och mixa ihop till en kräm. Smaka av med salt och peppar.

Jordärtskockschips:

Tvätta jordärtskocka ren men behåll skalet. Hyvla till tunna skivor med hjälp av en mandolin.

Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera jordärtskocksskivorna. Fritera tills de börjar få en gyllenbryn färg.

Musslorna:

Tina musslorna och stek dem på hög värme snabbt på varje sida i mycket smör.

Bred ut krämen på tallrikar. Lägg upp ut musslorna ovanpå krämen och toppa med jordärtskockschipsen och persilja.

Servera!

Föregående
Föregående

Enkla glasspinnar!