Pilgrimsmusslor med jordärtskocka!
Hejsan hoppsan! Här är det full rulla med recept, här kommer ännu ett recept med pilgrimsmusslor/kammusslor för er som gillar det! Även detta ett enkelt och gott recept som passar perfekt till tapas och förrätt, lägger även in ett vintips längre ner i inlägget som passar perfekt till dessa smaker.
Ingredienser: (2 portioner)
Jordärtskockskräm:
200 g jordärtskocka
1/2 dl vispgrädde
salt & peppar
Jordärtskockschips:
1 st hyvlad jordärtskocka
ca 2 dl ramslöksolja alt. rapsolja
Pilgrimsmusslor:
6 st pilgrimsmusslor
smör att steka i
salt & peppar
Toppa med färsk persilja
Gör så här:
Jordärtskockskräm:
Skala och hacka jordärtskockan och lägg över i en kastrull. Häll över vatten så att de täcker jordärtskockorna. Koka i ca 15 minuter.
Häll av vattnet och häll i grädde och mixa ihop till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
Jordärtskockschips:
Tvätta jordärtskocka ren men behåll skalet. Hyvla till tunna skivor med hjälp av en mandolin.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fritera jordärtskocksskivorna. Fritera tills de börjar få en gyllenbryn färg.
Musslorna:
Tina musslorna och stek dem på hög värme snabbt på varje sida i mycket smör.
Bred ut krämen på tallrikar. Lägg upp ut musslorna ovanpå krämen och toppa med jordärtskockschipsen och persilja.
Servera!