Påskig Pannacotta i äggskal

Enkel och rolig dessert i äggskal, hur kul är det inte att servera denna godingen till påsk? Spana skalen när du bakar med ägg och diska dom noga och låt torka, vips har du snygga påskiga dessert-skålar! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se

Ingredienser: (6st)

6 st äggskal
1 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 tsk färskpressad citronsaft
Eventuellt: gul karamellfärg

Gör så här:
Lägg gelatinbladet i blöt, låt ligga i ca 5 minuter. Använd kallt vatten så att gelatinbladet inte smälter.
Koka upp grädde, vaniljsocker och florsocker i en kastrull och tag av från värmen.
Krama ur gelatinbladet från vatten och rör ner i grädden, rör om tills gelatinbladet smält.
Tag 4 msk av pannacottan och häll upp i en liten skål eller ett glas. Rör ner färskpressad citronsaft och eventuell gul karamellfärg tillsammans med de 4 msk pannacotta.
Häll upp resterande pannacotta i äggskalen, placera äggskalen i en äggkartong för smidigaste upphällning.
Ställ äggskalen med pannacotta och citronpannacottan i kylen, låt stå i ca 2 - 3 timmar.
Tag ut citronpannacottan ur kylen och klicka ut den i varje äggskal så att det ser ut som en äggula.

Förvara pannacottan i kylen och tag fram 30 min innan servering för krämigaste resultat!

Nästa
Nästa

Kaka för chef eller CFO – lyxfika som imponerar!