Rostad blomkål och chili hummus

Mat

Hörrni! Nu ska ni få ett härligt middagstips - ett vagenskat tips! Rättern är alltså både vegansk och super-smarrig. Rostad blomkål i ugn är altid fel! Toppa gärna med hackade hasselnötter för ett extra krispigt resultat.

Blomkål
1 st blomkålshuvud
Din favvo olja
Salt
Hasselnötter (ca 1/2 dl hackade)

Sätt ugnen på 225°C.
Skiva blomkålen och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla blomkålen med olja och strö över salt.
Ugnsbaka blomkålen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tag ut från ugnen och strö över de hackade hasselnötterna.
Servera!

Chilihummus
TIPS: Smaka på chilin för att se hur stark den är, det kan ibland behövas mer eller mindre, mixa i lite i taget och smaka av!

Ingredienser:
1 st vitlöksklyfta
400 g kikärter
½ chilifrukt
½ tsk spiskummin
1 msk pressad citronsaft
1 msk olivolja
1 msk tahini (sesampasta)
Salt & Peppar

Gör så här:
Lägg kikärter, vitlök, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare eller mixer och mixa till en jämn smet.
Smaka av med salt och peppar!


Hummusen förvaras i kylen.

Föregående
Föregående

Key lime pie i glas

Nästa
Nästa

Picklad rödkål