Rulltårta med flädermousse
Är det någon som har flädersaft kvar där ute så kommer det här härliga receptet! - I samarbete med Cylinda.se har vi gjort den här somriga rulltårtan. En rulltårta behöver inte alltid fyllas med den klassiska sylten eller smörkrämen utan det går lika bra att fylla med en smarrig mousse!
Flädermousse
Ingredienser:
3 dl vispgrädde
1 dl koncentrerad flädersaft
1/2 dl florsocker
3 st gelatinblad
Recept på hemgjord flädersaft!
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt, använd kallt vatten så att bladen inte smälter.
Koka upp grädde, florsocker och flädersaft i en kastrull och tag av från värmen.
Rör ner gelatinbladen och förvara i kylen i ca 3 timmar.
Vispa upp till en mousse och fördela över rulltårtan.
Rulltårta
Ingredienser:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här:
Värm upp ugnen till 225°C.
Vispa ihop ägg och strösocker med en elvisp så att det blir pösigt.
Blanda ihop mjöl och bakpulver i en bunke och sikta ner det i äggblandningen.
Tillsätt mjölken och rör försiktigt om med slickepott eller sked.
Fördela smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper, vik upp kanterna kanterna på bakplåtspappret så att smeten fördelas jämnt.
Grädda mitten av ugnen under ca 5 minuter eller tills rulltårtan fått en gyllenbrun färg.
Ta ut kakan ur ugnen, strö över ca 1/5 dl strösocker över ytan.
Lägg över ett bakplåtspapper och vänd på kakan, låt svalna innan du breder ut fyllningen.
Ta bort bakplåtspappret och bred på ett jämnt lager av flädermousse.
Rulla ihop kakan från långsidan till en rulle.
Förvara rulltårtan i kylen. Låt gärna rulltårtan bli kall i kylen så att flädermoussen sätter sig fint i rulltårtan.
Lägg upp rulltårtan på ett serveringsfat och skär den i bitar.
Pudra över florsocker och servera!