Saftig Citronsockerkaka

Vad gör du en lång fredag som denna? Bakar denna smarriga sockerkaka såklart! En sockerkaka passar alla tillfällen! Perfekt att skiva upp och förvara i frysen till nästa festliga tillfälle. Har ni testat att göra en saftig sockerkaka med grädde, ja då har ni receptet här! Det blir såå gott!

Hoppas att ni får en härlig påskhelg!

Tårtbotten:
Ingredienser: (ca 8 portioner)
2 ägg
150 g strösocker
100 g rårörsocker
250 g vetemjöl
4 g bikarbonat
100 g vispgrädde
50 g smält smör
1 st citron (finrivet skal och saft)

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.

Smöra och mjöla en kak- eller brödform, cirka 1 1⁄2 liter.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp i ca 5 minuter.

Blanda mjöl och bikarbonat noga.

Vänd ned mjölblandningen, (sikta gärna) och vispgrädden växelvis med en slickepott.

Tillsätt citronskal och citronsaft och slutligen det smälta smöret. Vänd varsamt ihop till en jämn smet och se till att så mycket luft som möjligt är kvar i smeten.

Fyll formen med smeten.

Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, eller testa med potatissticka så att kakan är klar (stickan ska inte bli kladdig).

Låt kakan stå i 5 minuter och vänd sedan upp den på ett fat eller en skärbräda.

Ta bort formen efter cirka 10 minuter. När kakan har svalnat helt kan man lägga över formen igen.

Servera!

Föregående
Föregående

‘‘Prinsesstårta’’ i glas!

Nästa
Nästa

Bröllopspyssel - Inbjudningar