Semmelglass sandwich

Tänk om man kan fylla frysen med semmel-sandwich-glassar? Så gott! OCH - ja såklart man kan det! En underbara semmel-säsongen är här och jag har några nya roliga varianter jag vill dela med mig av till er. Vi börjar med denna läckra semmel-sandwichen!


GLASS (10 st kulor)
Ingredienser:

1 ägg
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
2 dl mjölk
2 1/2 dl vispgrädde
75 g mandelmassa

Gör så här:
Riv mandelmassa grovt.
Vispa ihop ägg, mjölk, strösocker, kardemumma mandelmassan.
Vispa upp grädden till ett lite hårdare fluff.
Rör ihop grädden och äggsmeten, blanda väl.
Häll över smeten i en form och ställ i frysen.
Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
Ställ fram ca 20 min innan servering för bästa smak och konsistens!

KAKOR (20 st kakor / 10 glassar)
Ingredienser:
150 g smör
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
En nypa vaniljpulver
1/2 tsk kardemumma
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
2 krm salt
1/2 tsk bikarbonat
50 g vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull ovh ställ åt sidan.
Vispa ihop strösocker, vaniljpulver, kardemumma, ägg och sirap till en krämig smet med elvisp.
Tillsätt sedan det smälta smöret och vispa ihop till en slät smet.
Rör sedan ner vetemjöl, salt och bikarbonat till en krämig deg.
Hacka chokladen och rör ner dem i bunken och rör om tills allt fördelat sig jämnt i degen.
Låt stå i kylen i ca 20 min.
Rulla degen till bollar eller använd en kakskopa och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (ca 10 kakor per plåt med mellanrum då de flyter ut).
Toppa med mer choklad på varje boll om det önskas.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakorna börjat få lite lite färg i kanterna.
Låt kakorna svalna helt på plåten!

Föregående
Föregående

Semmel-Våfflor

Nästa
Nästa

Mini sockerkakor