Smarrig focaccia

Bröd i långpanna är en favorit och vad är godare än en härlig focaccia? Toppa brödet med det du har hemma och det du gillar bäst! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se. Glöm inte att tagga mig @LittleDessert på Instagram när ni gör något av mina recept, det är alltid så roligt att se! Självklart delar jag också om du skulle vilja det. 

Ingredienser: (ca 8 portioner)

  • 50 g jäst

  • 3 dl ljummet vatten

  • 1/2 dl olivolja

  • 2 msk honung

  • 1 msk flingsalt

  • 7 dl vetemjöl special

Topping: 

Olivolja

Flingsalt

Körsbärstomater

Rosmarin

Gräslök

Gör så här:

Lös upp jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg.

Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den i någon minut.

Tryck ut degen i en långpanna, den ska bli va 1-2 cm tjock.

Låt jäsa igen bakduk till dubbel storlek, i cirka 30 minuter till.

Pensla på olivolja och dekorera och toppa brödet efter önskemål. Strö över med flingsalt.

Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått en fin gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.

Servera!

Föregående
Föregående

Annons - Vinterbona din pool!

Nästa
Nästa

Extra fina frallor!