Smarrig focaccia
Bröd i långpanna är en favorit och vad är godare än en härlig focaccia? Toppa brödet med det du har hemma och det du gillar bäst! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se. Glöm inte att tagga mig @LittleDessert på Instagram när ni gör något av mina recept, det är alltid så roligt att se! Självklart delar jag också om du skulle vilja det.
Ingredienser: (ca 8 portioner)
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
Topping:
Olivolja
Flingsalt
Körsbärstomater
Rosmarin
Gräslök
Gör så här:
Lös upp jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg.
Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda den i någon minut.
Tryck ut degen i en långpanna, den ska bli va 1-2 cm tjock.
Låt jäsa igen bakduk till dubbel storlek, i cirka 30 minuter till.
Pensla på olivolja och dekorera och toppa brödet efter önskemål. Strö över med flingsalt.
Baka brödet i mitten av ugnen tills det fått en fin gyllenbrun färg, cirka 10-15 minuter.
Servera!