Växtbaserade pålägg
Inlägget är i samarbete med det växtbaserade företaget Huj! Huj gör växtbaserade pålägg som passar alla, så goda och passar till så mycket! Påläggen är både växtbaserade och goda, krämiga och fulla med näringsrik energi. Passar förutom på mackan också i matlagning och bakning. Produkterna produceras i den lilla matfabriken i Alingsås. Fria från konserveringsmedel, soja och gluten samt är naturligt laktosfria.
Alltså är dom både bra för dig och världen!
Läs mer: https://hejhuj.se
Servera gärna på super smarriga veganska våfflor!
Ingredienser: (ca 5 belgiska våfflor eller 8 vanliga)
100 g växtbaserat margarin
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver (1/2 msk bakpulver om du vill göra belgiska varianten)
2 krm salt
4 dl havredryck eller sojadryck
Gör så här:
Smält margarinet. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och hälften av drycken till en jämn smet.
Rör i margarinet och resten av drycken. Hetta upp ett våffeljärn.
Pensla laggen första gången med lite smält margarin, sedan behöver den knappt smörjas.
Häll 1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna.
Servera med HUJ!