Växtbaserade pålägg

Mat

Inlägget är i samarbete med det växtbaserade företaget Huj! Huj gör växtbaserade pålägg som passar alla, så goda och passar till så mycket! Påläggen är både växtbaserade och goda, krämiga och fulla med näringsrik energi. Passar förutom på mackan också i matlagning och bakning. Produkterna produceras i den lilla matfabriken i Alingsås. Fria från konserveringsmedel, soja och gluten samt är naturligt laktosfria.

Alltså är dom både bra för dig och världen!

Läs mer: https://hejhuj.se

Servera gärna på super smarriga veganska våfflor!

Ingredienser: (ca 5 belgiska våfflor eller 8 vanliga)

100 g växtbaserat margarin

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver (1/2 msk bakpulver om du vill göra belgiska varianten)

2 krm salt

4 dl havredryck eller sojadryck

Gör så här:

Smält margarinet. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och hälften av drycken till en jämn smet.

Rör i margarinet och resten av drycken. Hetta upp ett våffeljärn.

Pensla laggen första gången med lite smält margarin, sedan behöver den knappt smörjas.

Häll 1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna.

Servera med HUJ!

HUJ är ett gammalt svenskt uttryck för den förtjusning som någon upplever vid snabb fart. Kanske har du hört sägningen “i ett huj” någon gång? För oss handlar det om att vara på språng, att bubbla, att ta en macka och ge sig ut! Att hujja en macka helt enkelt.
— HejHuj.se
Föregående
Föregående

Elsas födelsedagstårta

Nästa
Nästa

Citron & Apelsinkaka