Lemon curd Pannacotta
En härlig och fräsch dessert med smak av citron och vanilj, kanske en härlig midsommardessert?
Lemon curd pannacotta
Ingredienser: (6 portioner)
Lemon curd pannacotta:
5 dl vispgrädde
2 st gelatinblad
1/2 dl florsocker
1 1/2 dl lemon curd
Topping: ca 1 dl lemon curd
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp grädde och florsocker. Rör ner lemon curden och rör om tills det smält, alternativt mixa den slät.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).
Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).
Toppa med mer lemon curd, värm den lite försiktigt i mikron så är den lättare att fördela snyggt i glasen.
Vispa upp pannacottan till önskad konsistens och spritsa ut den i portionsglas, toppa med något läckert om så önskas!
Vispad vaniljpanacotta till topping:
Ingredienser:
2 1/2 dl vispgrädde
1 st gelatinblad
1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, florsocker och vaniljsocker.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).
Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).
Vispa upp pannacottan till önskad konsistens och spritsa ut den i portionsglas, toppa med någon ytterligare läckerheter.
Servera!