Citronmuffins med frosting

Här kommer ett gäng lyxiga muffins som fick hänga med till Henriks jobb. Jag dubblade både muffinsreceptet och frostingreceptet så att det blev 24 st muffins med frosting. Super fräscha och goda citronmuffins är aldrig fel!

Ingredienser: (ca 12 st muffins)

200 g smör

3 dl strösocker

3 st ägg

1/2 dl mjölk

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

Rivet skal från 1 st citron

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget.

Tillsätt mjölk och citron.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.

Fördela smeten i 12 muffinsformar.

Grädda i mitten av ugnen 10-12 min, låt kallna.

Pudra ev över florsocker och riv över citronskal.

Citron & Vanilj Frosting (räcker till 12 muffins)

60 g smör, rumsvarmt

5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

1 msk citronsaft, färskpressad

100 g färskost

Gör så här:

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

Vispa i cream cheese.

Bred eller spritsa frosting på dina muffins och strö över citronsocker.

Servera!

Föregående
Föregående

Plantera inne till våren

Nästa
Nästa

Rödbetshummus