Rödbetshummus

Mat

Rödbetshummus passar superbra till dipp och till min favorit - använda som smarrig fyllning i wraps tillsammans med lite avokado och sallad!

Går det att göra hummus utan tahini? Absolut, med tahini adderar du en nötig smak som blir väldigt god, men jag tycker de är lika gott med hummus utan tahini!

Går det att göra egen tahini? Självklart, nästan allt går att göra själv! Hetta upp 2 dl skalade sesamfrön i en stekpanna och rosta på medelvärme i några minuter. Mixa sedan sesamfrön och häll i lite olja i taget (1 dl olivolja) + några nypor salt. Klart! Förvara i kylen.

Rödbetshummus

Ingredienser: (ca 4-6 portioner)

1 förpackning ekologiska Kikärtor

2 st skalade och kokade rödbetor

1 st vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 msk tahini

Gör så här:

Mixa alla ingredienser till en kräm.

Är den för tjock späder du med lite vatten.

Lätt som en plätt och klart att servera!

Föregående
Föregående

Citronmuffins med frosting

Nästa
Nästa

Chokladmuffins med extra choklad