Chokladmuffins med extra choklad

Super smarriga chokladbomber som passar alla tillfällen! Chokladmuffins med extra choklad, supergoda att värma upp dagen efter under några sekunder i mikron så att alla chokladbitarna smälter en aning.. mums!

Ingredienser: (ca 12 st muffins)

100 gram smält smör

1 dl mjölk

2 st ägg

1/2 dl farinsocker

1 dl strösocker

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljsocker alt, 1 nypa vaniljpulver

1 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl

150 g hackad choklad (jag tog både vit och ljus choklad)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ihop ägg, strösocker & farinsocker.

Smält smöret och rör i socker och ägg-blandningen.

Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner i smeten.

Vänd sedan ner den hackade chokladen.

Fyll ca 12 st muffinsformar.

Grädda i ca 10-15 minuter.

Pudra med florsocker när de svalnat och servera, dom är godast på stört!

Föregående
Föregående

Rödbetshummus

Nästa
Nästa

Klassisk Semla!