Chokladmuffins med extra choklad
Super smarriga chokladbomber som passar alla tillfällen! Chokladmuffins med extra choklad, supergoda att värma upp dagen efter under några sekunder i mikron så att alla chokladbitarna smälter en aning.. mums!
Ingredienser: (ca 12 st muffins)
100 gram smält smör
1 dl mjölk
2 st ägg
1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker alt, 1 nypa vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
150 g hackad choklad (jag tog både vit och ljus choklad)
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa ihop ägg, strösocker & farinsocker.
Smält smöret och rör i socker och ägg-blandningen.
Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd sedan ner i smeten.
Vänd sedan ner den hackade chokladen.
Fyll ca 12 st muffinsformar.
Grädda i ca 10-15 minuter.
Pudra med florsocker när de svalnat och servera, dom är godast på stört!