En Påskig dessert
En härlig dessert som passar perfekt på våren och till påsken. Med smak fräsch lime gör den sig perfekt efter en mastig middag. Vaniljmousse med kex och limesocker! Enkelt och gott, moussen kan med fördel göras dagen innan och sättas ihop till en smarrig dessert innan den ska serveras. Receptet går bra att dubbla!
Ingredienser: (4 portioner)
4 dl vispgrädde
1/2 msk färskpressad lime
1 st gelatinblad
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
- Kexsmulor till garnering
- Limesocker till garnering
- Färska eller upptinade jordgubbar till garnering
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med lime, florsocker och vaniljsocker.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladet.
Låt kallna helt i kylen ca 2 timmar.
Vispa upp moussen med elvisp till den konsistens du önskar.
Spritsa up moussen i portionsglas och toppa med smulor, limesocker och jordgubbar.
Lätt som en plätt och såååå gott!