Fluffiga frallor

Hemgjorda frallor/källarfranska är supergott - det är ju något riktigt härligt med att få äta en riktigt färsk fralla, sådär lite ljummen och god! MUMS! Det här receptet måste ni testa.

Ingredienser: (ca st 15 frallor)
5 dl mjölk, 37°C
50 g färsk jäst
2 dl dinkelmjöl
ca 10 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk olivolja

Gör så här:
Smula jästen i en bunke/bakmaskin.
Värm mjölken till 37°C och häll över den smulade jästen.
Rör tills jästen har löst sig.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 1 timme.
Häll ut degen på mjölat bord och dela degen till ca 15 st frallor.
Rulla bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jästa ytterligare 30-45 minuter under bakduk.
Grädda i mitten av ugnen i 225°C i ca 12 minuter.
Låt svalna och servera!

Föregående
Föregående

En Påskig dessert

Nästa
Nästa

Färga ägg naturligt