Banoffée Paj!
I annonssamarbete med Cylinda.se har vi gjort en riktigt härlig Banoffee paj till sommarens härliga stunder! En klassiker med få ingredienser och super lätt att göra, vem kan tacka nej till den här godingen? Inte jag i alla fall!
Banoffee paj (ca 6 portioner)
Det går alldeles utmärkt att dubbla receptet i en större form!
Pajdegen:
150 g digestivekex
60 g smält smör
Fyllningen:
Ca 200 g karamelliserad mjölk (1/2 burk)
2 dl vispgrädde
2 st bananer
Gör så här:
Mixa smulorna tillsammans med det smälta smöret.
Täck en form (ca 20 cm) med bakplåtspapper och tryck ut kexblandningen till en botten.
Frys botten i ca 15 minuter.
Bred ut den karamelliserad mjölken över kexbotten.
Skiva bananerna och lägg över den karamelliserade mjölken.
Spritsa ut grädden över bananerna, alt bred ut grädden med hjälp av en slickepott.
Servera eller förvara i kylen!