3 goda veganska snittar!
I samarbete med Cylinda har jag tagit fram recept på tre olika typer av veganska sittar / tapas. Perfekt till alla härliga tillfällen som påsk, nyår, födelsedagsfesten, midsommar – ja till allt helt enkelt! Det var första gången jag testade det här med Oumph, är det något ni har testat? Jag har inte riktigt fattat vad de är för något egentligen, något spännande vego i alla fall. Men absolut super kul med nya roliga utmaningar, älskar att utmata mig själv när det gäller recept, att komma på något nytt och något bättre! Hoppas att ni gillar de vegansk snittarna och gärna serverar dom på just er fest!
[ Ceviche med mango & avokado ]
Ingredienser: (ca 6 portioner)
1 1/2 dl tärnad mango
1 st avokado
ca 8 st körsbärstomater
1 st röd paprika
ca 15 cm gurka
1 st finhackad färsk chili
1 st finhackad vitlöksklyfta
Färskpressad limesaft efter smak
Hackad mynta efter smak
Gör såhär:
Hacka eller skiva alla ingredienser och lägg i en skål. Pressa över limesaft och rör om med de hackade myntablad. Smaka av och tillsätt mer limesaft och mynta om det så behövs. Servera!
[ Snittar med gurka, het Oumph & avokadokräm ]
Ingredienser: (ca 6 portioner)
ca 20 bitar skivad gurka
1 st avokado
1 dl vegansk majonnäs
1 dl små bitar av naturell Oumph
2 krm liquid smoke
1/2 hackad färsk chili
Citronsaft
Salt & Peppar
Gör såhär:
Stek Oumph tillsammans med liquid smoke och den hackade chilin, gärna i lite olja. Mixa majonnäsen med avokadon och citronsaft, smaka av med citronsaften, salt och peppar. Klicka ut krämen med hjälp av en sked på varje gurkbit. Toppa med små bitar av den stekta Oumphen. Servera!
[ Knäckis med sparris & citronkräm ]
Ingredienser: (ca 6 portioner)
ca 20 små bitar av gott Knäckebröd
1 dl vegansk majonnäs
Citronsaft
Salt & Peppar
Färsk basilika
5 st Skivade sparrisar
Gör såhär:
Blanda ihop majonnäsen tillsammans med citronsaft och hackad basilika. Smaka av med citronsaft, salt och peppar och klicka sedan ut krämen på knäckebrödsbiterna. Toppa med skivade bitar av sparris och färsk basilika. Servera