Blåbärspannacotta

Mums! Happy Friday, vilken smarrig efterrätt serveras hos er idag? Den här härligt lena pannacottan med blåbär kommer bli en favvo framöver hos oss i alla fall.

Pannacotta (4 stora eller 6 små portioner)
5 dl vispgrädde
2 dl frysta blåbär
3 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker

Chokladganaché:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde

Topping:
Vispa upp 3 dl vispgrädde, 1/2 dl florsocker & 1 tsk vaniljpulver till en spritsbar vaniljgrädde. Toppa även med uppkokta och avsvalnade blåbär som en sås.

Gör så här:
Chokladganachén:
Hacka chokladen, koka upp grädden i en kastrull och rör ner den hackade chokladen. Rör till en slät och jämn smet och ställ i kylen.

Pannacotta
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, blåbär, strösocker och vaniljpulver.

Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden).

Låt bitarna av bär vara kvar, sila bort eller mixa din pannacotta slät, gör som du önskar (ska pannacottan spritsas blir det som bäst om bärbitar är bortsilade).

Häll över pannacottan i en portionsglas och ställ i kylen.

Toppa med den krämiga chokladganachen, vaniljgädden, blåbärssåsen och en blomma.

Servera!

Föregående
Föregående

Pionsirap

Nästa
Nästa

Ost och Baconpaj