Brioche korvbröd & Vegokorv

Mat

I samarbete med Cylinda.se har vi gjort super lyxiga korv med bröd, vem kan tacka nej när den sådan serveras i sommar vid grillen? Inte jag i alla fall! Tips på massa smarrig topping finns efter nedan efter receptet.

Ingredienser: (Brioche korvbröd ca 12 st)

3 msk mjölk

2 1/3 dl ljummet vatten (38°c)

50 gram färsk jäst

2 1/2 msk strösocker

2 st små ägg

7 dl vetemjöl

40 g mjukt smör

1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här:

Blanda ihop vatten, mjölk, jäst och strösocker och låt stå i ca 5 minuter och rör om så att jästen lösts upp i vätskan.

Vispa ihop smör, mjöl och salt. Vispa i ägget.

Rör ner lite av jästblandningen i smör och ägg blandningen, blanda i lite av mjölet och fortsätt så tills allt mjöl och jästblandningen blandats väl till en deg.

Knåda degen i ca 5-10 minuter.

Blir degen för hård tillsätter du lite mer vatten, blir den för lös tillsätter du lite mer mjöl.

Forma degen till en boll och låt jäsa i bunken i ca 2 timmar.

Dela sedan degen i 12 lika stora delar och forma dem till korvbröd lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 1 timme.

Värm upp ugnen till 200°C.

Pensla bröden med uppvispat ägg.

Grädda bröden i ca 15 minuter.

Låt svalna och servera.

Tips: Bröden blir extra goda när dom värms på i grillen innan servering!

Tips på topping:

Sallad är alltid gott lägga i brödet innan du lägger i korven!

Räksallad, smält cheddar, vitlökssås, jalapeno, riven parmesan.

Rostad lök, picklad rödlök, salladslök, basilika.. och mycket mer!


Föregående
Föregående

Kladdkaka på ljus choklad

Nästa
Nästa

Smarriga Donuts