Brioche korvbröd & Vegokorv
I samarbete med Cylinda.se har vi gjort super lyxiga korv med bröd, vem kan tacka nej när den sådan serveras i sommar vid grillen? Inte jag i alla fall! Tips på massa smarrig topping finns efter nedan efter receptet.
Ingredienser: (Brioche korvbröd ca 12 st)
3 msk mjölk
2 1/3 dl ljummet vatten (38°c)
50 gram färsk jäst
2 1/2 msk strösocker
2 st små ägg
7 dl vetemjöl
40 g mjukt smör
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Blanda ihop vatten, mjölk, jäst och strösocker och låt stå i ca 5 minuter och rör om så att jästen lösts upp i vätskan.
Vispa ihop smör, mjöl och salt. Vispa i ägget.
Rör ner lite av jästblandningen i smör och ägg blandningen, blanda i lite av mjölet och fortsätt så tills allt mjöl och jästblandningen blandats väl till en deg.
Knåda degen i ca 5-10 minuter.
Blir degen för hård tillsätter du lite mer vatten, blir den för lös tillsätter du lite mer mjöl.
Forma degen till en boll och låt jäsa i bunken i ca 2 timmar.
Dela sedan degen i 12 lika stora delar och forma dem till korvbröd lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 1 timme.
Värm upp ugnen till 200°C.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda bröden i ca 15 minuter.
Låt svalna och servera.
Tips: Bröden blir extra goda när dom värms på i grillen innan servering!
Tips på topping:
Sallad är alltid gott lägga i brödet innan du lägger i korven!
Räksallad, smält cheddar, vitlökssås, jalapeno, riven parmesan.
Rostad lök, picklad rödlök, salladslök, basilika.. och mycket mer!