Kladdkaka på ljus choklad

En härlig kladdkaka, tillsätt vilken choklad du vill för att få den perfekta kladdkaka! Jag tillsatte ljus choklad och toppade med vit choklad, så smarrigt!

Ingredienser:

150 g smör

3 st ägg

3 dl strösocker

3.5 dl vetemjöl

2 dl hackad ljus choklad

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

Gör så här:

Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.

Smält smöret och rör i chokladen, rör tills all choklad smält till en jämn smet .

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner choklad-smöret.

Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.

Lossa kakan från formen och låt den svalna i kylen tills den ska serveras.

Föregående
Föregående

Körsbärspaj

Nästa
Nästa

Brioche korvbröd & Vegokorv