Kladdkaka på ljus choklad
En härlig kladdkaka, tillsätt vilken choklad du vill för att få den perfekta kladdkaka! Jag tillsatte ljus choklad och toppade med vit choklad, så smarrigt!
Ingredienser:
150 g smör
3 st ägg
3 dl strösocker
3.5 dl vetemjöl
2 dl hackad ljus choklad
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret och rör i chokladen, rör tills all choklad smält till en jämn smet .
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner choklad-smöret.
Blanda mjöl, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter.
Lossa kakan från formen och låt den svalna i kylen tills den ska serveras.