Champagne och rökta räkor

[ Inlägget innehåller alkohol och riktar in sig till dig över 20 år ] Detta är ingen reklam utan bara ett härligt tips på en champagne som passar perfekt till rökta räkor. Visste ni att det är super enkelt att röka egna räkor i grillen? Den här Champagnen, Guldkula Black passade riktigt bra ihop med de rökta räkorna i den här underbara sommarvärmen. Champagnen smakade fruktigt och syrligt, sådär perfekt som jag tycker att en champagne ska smaka.

Så här gör du rökta räkor:

Röka egna räkor är enkelt att göra i grillen! Använd ett kol som behåller värmen när man stryper syretillförseln, exempelvis Marabu eller Acacia. Använd något härligt rökspån och håll värmen i grillen på 100-120 grader. Det går snabbt! Räkor behöver inte rökas så länge ca 15-20 min, om de röks för länge blir de sega. Det bästa är att använda färska räkor!

Mer info om just den här Champagnen:

Guldkula Black, Grand Cru Blanc de Noir. Denna kommer såklart från Frankrike, från Champagne närmare bestämt för annars skulle det ju inte vara just en Champagne. Champagnen består av 100% pinot noir från Mailly och druvorna skördas för hand. Tonerna går åt plommon, röda äpplen, choklad och brioche. Syran är samstämmig med frukten som avslutas med härlig mineralitet. Totalt har vinet legat 4 år på sin jästfällning. Den här Champagnen går även bra att lagra!

Serveras vid 10-12°C till skaldjur och som aperitif.

Produktnummer: 75950

Pris 499:-

Föregående
Föregående

Godis-Pannacotta

Nästa
Nästa

Sommarens potatissallad