Citrontiramisu
Nu ska ni få ett riktigt härligt recept på en tiramisu-variant! Istället för kaffe och amaretto använde jag mig av limoncello, det blev en riktigt fräsch vår-dessert! Perfekt till påsk!
Ingredienser: (8 portioner)
4 st små ägg eller 3 st stora
1 1/2 dl strösocker
500 g mascarpone
Färskpressad citronsaft från 2 st citroner
1 dl limoncello
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
ca 1 förp savoiardikex, 200g (ca 20-24 st)
Topping:
ca 200 g Lemon curd
Gör så här:
Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan bunke.
Vispa äggulor och socker vitt och poröst med elvisp, det tar ca 1-2 minuter.
Vispa ner mascarpone, citronskal och ½ dl av citronsaften i äggulesmeten.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i mascarponesmeten.
Vispa ihop resten av citronjuicen med limoncello, florsocker och vatten i en skål.
Doppa kex i citronblandningen och lägg i botten på en form ca 20x25 cm.
Bred sedan över hälften av mascarponekrämen.
Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg över mascarponekrämen.
Bred över resten av mascarponekrämen och ställ i kylen minst 4 timmar.
Toppa sedan med lemon curd!
TIPS: Vispa upp lemon curden med elvisp så att den blir lite fluffigare och bredbar!