Citrontiramisu

Nu ska ni få ett riktigt härligt recept på en tiramisu-variant! Istället för kaffe och amaretto använde jag mig av limoncello, det blev en riktigt fräsch vår-dessert! Perfekt till påsk!

Ingredienser: (8 portioner)
4 st små ägg eller 3 st stora
1 1/2 dl strösocker
500 g mascarpone
Färskpressad citronsaft från 2 st citroner
1 dl limoncello
3/4 dl florsocker
1/2 dl vatten
ca 1 förp savoiardikex, 200g (ca 20-24 st)

Topping:
ca 200 g Lemon curd

Gör så här:
Separera äggen och lägg vitor i en bunke och gulor i en annan bunke. 

Vispa äggulor och socker vitt och poröst med elvisp, det tar ca 1-2 minuter.

Vispa ner mascarpone, citronskal och ½ dl av citronsaften i äggulesmeten.

Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd ner i mascarponesmeten.

Vispa ihop resten av citron­juicen med limoncello, flor­socker och vatten i en skål.

Doppa kex i citronblandningen och lägg i botten på en form ca 20x25 cm.

Bred sedan över hälften av mascarponekrämen.

Doppa resten av kexen i citronblandningen och lägg över mascarponekrämen.

Bred över resten av mascarpone­krämen och ställ i kylen minst 4 timmar.

Toppa sedan med lemon curd!

TIPS: Vispa upp lemon curden med elvisp så att den blir lite fluffigare och bredbar!

Föregående
Föregående

Knäckesticks med dipp

Nästa
Nästa

Påskbollar