Knäckesticks med dipp

Mat

Sååå goda knäckesticks med en riktigt läcker dipp till, hos oss sa det bara slurp och allt var borta, mitt tips till er är att göra en dubbel sats! Receptet är framtaget i samarbete med Cylinda.se.

KNÄCKESTICKS
Ingredienser:
(ca 20 st)
12 g jäst
1 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 krm salt
1 msk honung
1,75 dl vetemjöl
1 dl dinkelmjöl
Topping:
Havssalt och sesamfrön

Gör så här: 
Sätt ugnen på 225 °C.
Smula jästen i en bunke och rör ut jästen i vattnet och tillsätt olja, honung och salt.
Blanda sedan i vetemjöl och dinkelmjöl, arbeta ihop till en smidig deg.
Själp upp degen på mjölat bakbord och knåda lite till.
Kavla sedan ut degen tunt på ett bakplåtspapper. Degen ska nästan täcka hela bakplåtspappret/plåten.
Skär knäcket i de bitar du önskar.
Pensla med vatten och toppa med havssalt och sesamfrön eller det som önskas.
Grädda knäckesticksen i cirka 10 minuter i mitten av ugnen.
Håll koll då dom lätt bränns. Om knäcket inte är helt torrt låter du dem stå kvar i ugnen med luckan på glänt en stund till.

TIPS
- Receptet går lika bra att dubbla!
- Mjölkfritt: Receptet är mjölkfritt.
- Glutenfritt: Använd samma mängd glutenfritt mjöl.

PAPRIKADIPP
Ingredienser:
(ca 2 dl dipp)
2 dl crème fraiche
4 krm paprikapulver
2 krm chilipeppar eller cayennepeppar
1/2 msk citronsaft
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop alla ingredienser, ta gärna lite i taget av kryddorna och smaka av. Använd mer eller mindre av kryddorna så att dippen passar just det du ska använda dippen till!

Servera!

TIPS
Mjölkfritt: Använd istället havre- eller sojabaserad céme fraiche.

Föregående
Föregående

Bröllopspyssel - Inbjudningar

Nästa
Nästa

Citrontiramisu