Enkel Saffransostkaka

Här kommer ett riktigt gott recept i samarbete med Cylinda.se där vi gjort ett super lätt recept på smarrig ostkaka med saffran!


Saffransostkaka (ca 6 portioner)

Ingredienser:

4 st ägg

4 msk strösocker

1 pkt saffran (0,5 g)

1 tsk vaniljsocker

1/2 dl vetemjöl

1/2 dl mandelmjöl

500 g keso

2 dl vispgrädde

1 krm salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C

Vispa ihop ägg, vaniljsocker och strösocker.

Blanda i salt, saffran, mandelmjöl och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

Tillsätt keso och vispgrädde och vispa ihop.

Häll upp smeten i en ugnsfast form.

Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills kakan börjar få en gyllenbrun färg och inte dallrar så mycket (kakan sätter sig mer när den stelnar).

Låt kakan svalna och förvara i kylen eller servera med sylt och vispad grädde.

Sockerfri eller glutenfri

  • Ta bort sockret eller använd någon typ av sötningsmedel istället för socker.

  • Byt ut mängden vetemjöl till mandelmjöl istället.


Föregående
Föregående

Pepparkakshus 2023

Nästa
Nästa

Äppelmunkar med hemgjord äppelmos