Enkel Saffransostkaka
Här kommer ett riktigt gott recept i samarbete med Cylinda.se där vi gjort ett super lätt recept på smarrig ostkaka med saffran!
Saffransostkaka (ca 6 portioner)
Ingredienser:
4 st ägg
4 msk strösocker
1 pkt saffran (0,5 g)
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl mandelmjöl
500 g keso
2 dl vispgrädde
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och strösocker.
Blanda i salt, saffran, mandelmjöl och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
Tillsätt keso och vispgrädde och vispa ihop.
Häll upp smeten i en ugnsfast form.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter eller tills kakan börjar få en gyllenbrun färg och inte dallrar så mycket (kakan sätter sig mer när den stelnar).
Låt kakan svalna och förvara i kylen eller servera med sylt och vispad grädde.
Sockerfri eller glutenfri
Ta bort sockret eller använd någon typ av sötningsmedel istället för socker.
Byt ut mängden vetemjöl till mandelmjöl istället.