Fläder och citronsirap

En härligt fräsch sirap till drinkar, bakverk och mycket mer! Smaksätt precis vad du vill, gott till pannkakor, glass, pralinfyllning - ja massa gott! Det går även att frysa in i isbitar så håller sirapen mycket längre.

Ingredienser: (ca 16 dl sirap, det går lika bra att halvera receptet!)
30 - 40 st klasar med fläderblommor (beroende på storlek)
12 dl vatten
6 dl strösocker
1 st citron

Gör så här:
Skaka av blommorna för att få bort insekter och klipp bort de tjocka stjälkarna från blommorna.

Lägg blommor tillsammans med resterande ingredienser i en kastrull.

Koka upp på medelvärme och låt koka i ca 15 minuter.

Sila sirapen genom en bakduk.

Låt svalna och häll upp i flaskor och förvara dem i kylen!

Föregående
Föregående

Muslibars i ugn

Nästa
Nästa

Årets Sommarlovstårta