Muslibars i ugn

Här kommer en till härlig variant på muslibars, ett perfekt mellis!

Ingredienser: (ca 10 st bars)
100 g smält smör
4 msk honung
150 g havregryn
50 g valfri musli
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl russin
100 g valfri choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 160°C.
Smält smöret i en kastrull och rör ner honungen.
Blanda ihop alla ingredienser i en skål utom chokladen.
Täck en form med bakplåtspapper och tryck ut muslimassan där i.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Tag ut och låt svalna.

Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron.

Bred över den smälta chokladen över muslimassan och låt stelna i kylen.
Vänd upp och ner på formen på en skärbräda så att chokladen hamnar underst.
Skär upp bars i valfri storlek!

Förvaras i lufttät burk i kylskåp.

Föregående
Föregående

Sommarens kladdkaka

Nästa
Nästa

Fläder och citronsirap