Sommarens kladdkaka

Sommarens härliga kladdkaka på vit choklad serverad med pannacotta i olika smaker, mums! Lätt och lyxigt! Pannacottan görs med fördel minst dagen innan, den kan behöva frysas för att den ska behålla formen när den tas ut ur silkonformen, pannacottan är även perfekt att ha i frysen, jag gör alltid stora satser och förvarar i frysen!

Kladdkaka: (ca 6-8 portioner)
2 st ägg
75 g smör
175 g hackad vit choklad
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
En nypa salt

Klä botten av en springform med bakplåtspapper, cirka 16-18 cm eller använd en silikonform.

Smält smöret och rör ner den hackade chokladen. Blanda samman tills all choklad har smält.

Vispa upp ägg och strösocker lätt och rör ner chokladsmöret.

Rör sedan ner mjöl och salt i äggsmeten.

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200°C i cirka 12-15 minuter.

Låt svalna i kylen innan du tar ur den ut formen.

Fläderpannacotta:
2 st gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 1/2 dl koncentrerad flädersaft

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde och flädersaft, låt koka på medelvärme i ca 2 minuter.

Rör ner urkramade gelatinblad och rör om tills gelatinet smält.

Häll upp i silikonformar och låt svalna, ställ sedan i kylen eller i frysen.

Jordgubbspannacotta:
2 st gelatinblad
5 dl vispgrädde
ca 10 st jordgubbar
1 dl strösocker
1 st lime

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.

Koka upp grädde, jordgubbar, strösocker och pressad limesaft från en lime.

Låt koka på medelvärme i ca 2 minuter.

Mixa till en slät smet och rör ner urkramade gelatinblad.

Rör om tills gelatinet smält.

Häll upp i silikonformar och låt svalna, ställ sedan i kylen eller i frysen.

Föregående
Föregående

Fläder och rabarbersaft

Nästa
Nästa

Muslibars i ugn