Fläder och rabarbersaft

Fläder och rabarbersaft är super-smarrigt, sådär sött och syrligt som bara blir helt perfekt svalkande under sommarens varma dagar.

Ingredienser: (ca 1 1/2 liter saft)
20 st klasar med fläderblommor
250 g hackad rabarber
1 st citron
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter strösocker
4 tsk citronsyra
1 st vaniljstång

Gör så här:
Skölj blomklasarna i ljummet vatten och låt rinna av. Ta bort de tjocka stjälkarna.

Skär citronen i skivor.

Varva blomklasar och citronskivor och hackad rabarber i en stor bunke.

Koka upp vatten och strösocker. Rör om tills sockret löst upp sig.

Blanda ner citronsyran och häll sedan den heta sockerlagen i bunken.

Låt svalna i rumstemperatur.

Täck sedan över bunken och låt stå i kylskåp 2-3 dygn.

Sila saften genom silduk.

Häll flädersaften på rena flaskor och förvara i kylen.

Föregående
Föregående

Laxtårta

Nästa
Nästa

Sommarens kladdkaka