Flädermousse-dessert
En riktigt härlig dessert med somriga smaker i samarbete med Cylinda.se, det här receptet måste ni bara testa, det passar till alla tillfällen under sommarens underbara tid.
Ingredienser: (4 - 6 desserter)
3 st gelatinblad
1 dl koncentrerad flädersaft
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
ca 12 st stora jordgubbar
2 msk strösocker
Topping:
Citronzest & Mynta
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt stå i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, flädersaft och florsocker i en kastrull och tag av från värmen.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma gräddblandningen.
Låt svalna i kylen.
När gräddblandningen är helt kall kan den vispas upp till fluff. Det tar minst 3 timmar, eller låt stå över natten innan den vispas upp.
Skiva jordgubbarna och värm upp dom i en kastrull tillsammans med 2 msk strösocker. Koka upp och mosa jordgubbarna till en sås att ha i botten av glaset.
Häll upp jordgubbssåsen i portionsglas och låt svalna.
Vispa och spritsa ut flädermoussen i portionsglasen.
Toppa gärna med citronzest och mynta för en extra somrig smak.