Friterade champinjoner

Ett nytt favvo-snacks i samarbete med Cylinda.se, fritera din favvo svamp!

Ingredienser: (snacks för 4 personer)

200 g små champinjoner eller din favoritsvamp
3 st ägg
2 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 dl panko
Salt, Peppar & kryddor efter smak
Rapsolja att fritera i
Majonnäs att dippa i

Gör så här:

Skölj svampen noga och låt torka på handduk eller papper.
Häll upp mjöl i en skål, blanda i kryddor i mjölet efter smak.
Vispa upp äggen i en annan skål och blanda ihop panko och ströbröd i en tredje skål.
Doppa först svampen i mjölet, vänd sedan i äggen och till sist i panko/ströbröds-blandningen.
Hetta upp olja i en kastrull till ca 150°c - 180°c, använd termometer så att det inte blir för varmt.
Fritera svampen i några minuter till de blivit gyllenbruna.
Låt rinna av på papper, strö gärna lite salt över och servera sedan med majonnäs!

TIPS:
- Använd någon härlig kryddblandning som är lite starkare, chiliflakes eller cayenne, det blir supergott!
- Ha alltid ett lock passande kastrullen nära till hands då olja kan börja brinna när det blir för hett.

Föregående
Föregående

Hemgjord ‘‘pumpakrydda’’

Nästa
Nästa

Pumpasoppa