Fyllda lussebullar

Jul

Idag är den en sån här härlig dag, flaggdag, nobeldagen, andra advent och min födelsedag!
Fyllda lussebullar med smarrig mandelmassa, så gott, så fint och så kul! Har ni testat? Barnen bara älskar dom! Vem älskar inte ett bakverk dränkt i socker lixom?

Bulldeg (det blir många)
500 g mjölk
50 g färsk jäst
1 g saffran (2 st paket á 0,5g)
2 dl strösocker
ca 1 kg vetemjöl
250g rumsvarmt smör
en nypa salt

Sockerlag att pensla bullarna med
Koka ihop 1 dl strösocker med 2 dl vatten, rör tills allt socker smält och låt svalna.

Gör så här:
Rör ihop jäst och mjölk i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en lite kladdig men ändå en smidig deg. Knåda degen på medelhastighet i ca 10 minuter.

Stjälp upp degen på en mjölad bakbänk och kavla ut den till en stor rektangel.

Bred på fyllningen och vik degen i ett treslag (så att det blir tre lager).

Skär ca 1 1/2 - 2 cm breda remsor av degen och rulla ihop dem till en lussebulleform.

Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 225°c och grädda bullarna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Tag ut bullarna ur ugnen och låt svalna en aning innan du penslar dem med sockerlag och doppar dom i strösocker.

Mandelmassefyllning

150g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
100g mandelmassa
2 tsk potatismjöl

Rör ihop alla ingredienser till en jämn och fluffig kräm.

 
 

Reklam/adlink - Fynda allt till julbaket

Fynda och bidra till att minska matsvinnet! Det är en sån underbart idé, jag har många gånger fyndar varor på Matsmart och nu är det dags att klicka hem det sista till julbaket till fyndpris. - Länk till alla fyndvaror!
Är du ny kund får du även 15% extra i rabatt!
Bild - Matsmart

Föregående
Föregående

Klassiska lussebullar

Nästa
Nästa

Chokladfudge med pepparkaka