Hemgjorda ballerinakakor

Hej allesammans! Här kommer ett nytt recept som jag precis har testat, hemgjorda ballerinakakor, vad tror ni om det? Dom blev i alla fall super goda! Vill ni testa, då har ni receptet här nedan! Kakorna blev super populära här hemma , tjejerna älskade dom! 

Ingredienser: (ca 15-20 kakor)

Kakor:

3 dl vetemjöl alt, kakmjöl

1/5 dl florsocker

1 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 nypa vaniljpulver

125 g smör

1 msk vatten

1 msk kakao

Fyllning:

100 gram mjölkchoklad

100 gram nutella

 

Gör så här:

Rör hop alla ingredienser utom kakao och vatten, arbeta till en smidig deg.

Dela degen i två delar och slå in en del i plastfolie och lägg i kylen. Tillsätt kakao i den andra delen och blanda ihop till en smidig deg. Slå även in den i plastfolie och lägg i kylen.

Låt degarna ligga i kylen i ca 1 – 2 timmar.

Kavla ut den mörka degen (ca 2 – 3 mm tjock) och stansa ut runda kakor med hjälp av en utstickare.

Tips: Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, stansa ur och lägg bakplåtspappret med de utstansade cirklarna på en plåt och grädda direkt i ugnen! Kakorna kan vara svåra att flytta på och går lätt sönder. 

Grädda i mitten av ugnen på 175°c i ca 10 minuter.

Kavla ut den ljusa degen och ta ut cirklar i samma storlek. Ta också ut ett litet hål , hjärta eller annat i mitten av kakan och grädda även dem i mitten av ugnen på 175° i 10 minuter.

Låt svalna!

Fyllningen: 

Smält chokladen och rör samman med nutellan. Bred ut chokladkrämen på varje mörk kaka och tryck på det ljusa kakan ovanpå.

Förvara i kylen, men ta gärna fram dom en stund innan servering. 

Föregående
Föregående

Äkta Italiensk Carbonara

Nästa
Nästa

Enkla glasspinnar!