Hemgjorda ballerinakakor
Hej allesammans! Här kommer ett nytt recept som jag precis har testat, hemgjorda ballerinakakor, vad tror ni om det? Dom blev i alla fall super goda! Vill ni testa, då har ni receptet här nedan! Kakorna blev super populära här hemma , tjejerna älskade dom!
Ingredienser: (ca 15-20 kakor)
Kakor:
3 dl vetemjöl alt, kakmjöl
1/5 dl florsocker
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 nypa vaniljpulver
125 g smör
1 msk vatten
1 msk kakao
Fyllning:
100 gram mjölkchoklad
100 gram nutella
Gör så här:
Rör hop alla ingredienser utom kakao och vatten, arbeta till en smidig deg.
Dela degen i två delar och slå in en del i plastfolie och lägg i kylen. Tillsätt kakao i den andra delen och blanda ihop till en smidig deg. Slå även in den i plastfolie och lägg i kylen.
Låt degarna ligga i kylen i ca 1 – 2 timmar.
Kavla ut den mörka degen (ca 2 – 3 mm tjock) och stansa ut runda kakor med hjälp av en utstickare.
Tips: Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, stansa ur och lägg bakplåtspappret med de utstansade cirklarna på en plåt och grädda direkt i ugnen! Kakorna kan vara svåra att flytta på och går lätt sönder.
Grädda i mitten av ugnen på 175°c i ca 10 minuter.
Kavla ut den ljusa degen och ta ut cirklar i samma storlek. Ta också ut ett litet hål , hjärta eller annat i mitten av kakan och grädda även dem i mitten av ugnen på 175° i 10 minuter.
Låt svalna!
Fyllningen:
Smält chokladen och rör samman med nutellan. Bred ut chokladkrämen på varje mörk kaka och tryck på det ljusa kakan ovanpå.
Förvara i kylen, men ta gärna fram dom en stund innan servering.