Äkta Italiensk Carbonara
Henriks super goda carbonara! Ni vet väl att en klassisk Italiensk carbonara inte innehåller någon grädde? Men det blir krämigt som om det vore grädde i med detta smarriga recept. Pasta går alltid hem här hemma, barnen älskar det och vi kokar alltid minst 500 g så det räcker lite lite längre.
Ingredienser: (4 portioner)
200 g pancetta (alt. bacon)
1 vitlöksklyfta
3 ägg
2 dl parmesanost
400 g spaghetti
2 dl finriven parmesanost till servering
svartpeppar
en nypa salt
Gör så här:
Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.
Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.
Vispa ihop äggen och blanda med osten.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt.
Häll över äggsmeten.
Rör runt på svag värme till en krämig pasta.
Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.