Äkta Italiensk Carbonara

Mat

Henriks super goda carbonara! Ni vet väl att en klassisk Italiensk carbonara inte innehåller någon grädde? Men det blir krämigt som om det vore grädde i med detta smarriga recept. Pasta går alltid hem här hemma, barnen älskar det och vi kokar alltid minst 500 g så det räcker lite lite längre. 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 200 g pancetta (alt. bacon)

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 ägg

  • 2 dl parmesanost

  • 400 g spaghetti

  • 2 dl finriven parmesanost till servering

  • svartpeppar

  • en nypa salt

Gör så här:

Skär pancettan i cm-stora tärningar. Skala och hacka vitlöken.

Stek pancettan och vitlöken knaprig i en stor stekpanna.

Vispa ihop äggen och blanda med osten.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Lägg pastan i stekpannan med pancettan och vänd runt.

Häll över äggsmeten.

Rör runt på svag värme till en krämig pasta.

Strö över svartpeppar och gärna extra parmesan.

Föregående
Föregående

3 gånger lax!

Nästa
Nästa

Hemgjorda ballerinakakor