Hemgjorda geléhallon

I samarbete med Cylinda.se

Sommarens absolut bästa godis är självklart hemgjort! Använd de bär du gillar bäst och gör härliga gelégodisar av de. Längst ner i receptet finns tips hur du även kan göra dessa godisar veganska. Mums!

Ingredienser: (ca 60 st)

225 g frysta hallon

1/2 dl vatten

1 dl strösocker

1/2 dl vit sirap

8 st gelatinblad

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

Koka upp frysta hallon med vattnet. Tillsätt strösocker och sirap.

Koka i några minuter under omrörning.

Sila bort de små kärnorna och koka upp vätskan igen, rör ner gelatinbladen och rör tills de smält.

Tag av från värmen och fyll en silikonform likt geléhallon, geléhjärtan eller använd en annan form.

Låt stelna i kyl i minst 12 timmar.

Tag ur geléhallonen ur silikonformen och lägg på en tallrik för att låta ytan torka lite innan du rullar dom i strösocker, låt gärna stå över natten. Om de rullas i socker innan ytan har torkar kommer sockret att smälta.

Rulla i strösocker och förvara geléhallonen i rumstemperatur i lufttät burk.

Tips:

  • Använder du färska hallon tillsätt då 1 dl vatten istället för 1/2 dl.

  • Använd vilka bär du vill, alternativt hälften jordgubbar och hälften hallon.

  • För veganska geléhallon: Använd Vegegel, 1 påse vegegel motsvarar 2 gelatinblad.

Det blir mycket härliga geléhjärtan också :)

Föregående
Föregående

Lammrostbiff & parmesanpotatis

Nästa
Nästa

BiscoffGLASS