Super god kladdkaka med björnbär!
Kladdkaka är ju det bästa jag vet, alla varianter! En av mina favoriter är såklart semmelkladdkakan! Vilken är er favvo kladdis?
Kladdkaka: (ca 8 portioner/bitar)
150 gram smör
100 g choklad (din favorit – mörk eller mjölkchoklad)
3 st ägg
3 dl strösocker
3,5 dl vetemjöl
1 krm salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Klä en form med bakplåtspapper eller smöra formen, cirka 22 cm i diameter.
Börja med att smälta smöret. Hacka chokladen och blanda ner i smöret, rör tills all choklad har smält.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör sedan ner chokladsmöret. Rör om till en slät smet.
Blanda mjöl, bakpulver och salt, rör ner i smeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 12 minuter.
Låt svalna ordentligt!
Tips: Låt kakan stå i kylen i några timmar så sätter sig kakan så att det lätt går att skära upp fina bitar utan att kladdet rinner ut!