Cheesecake i ugen!

En till variant på cheesecake som gräddas i ugn, fluffig topp med en krämigt god botten! Vågar ni testa? Och vet ni vad, den är perfekt att frysa in och äta som en fryst cheesecake också. Välj och vraka!

Ingredienser: (ca 8 portioner/bitar)

4 st ägg

300 g färskost naturell

1 burk kondenserad mjölk (ca 400 ml)

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader och ställ in ett ett galler i mitten. 

Klä en form med bakplåtspapper, ca 20 cm utan avtagbara kanter då du ska ställa den i vattenbad (alt, springform med folie runt utsidan så inte vatten kommer in i formen). 

Dela 3 av äggen, 3 äggulor + hela det fjärde ägget, i en skål och 3 st äggvitor i en skål. 

Vispa äggvitorna till ett fast fluff. 
Vispa ihop ägg/äggulor med färskosten. 

Vispa ner den kondenserade mjölken med ägg/ost-blandningen.
Vänd ner äggvitan och rör försiktigt ihop tills allt är blandat. 
Häll i smeten i formen.
Ställ formen i en vid och djup plåt eller  form som du fyller upp med hett vatten till ungefär hälften av kakformens höjd.
Ställ in formen i ugnen och grädda i 40-50 minuter. 

Obs: Öppna inte ugnen under tiden.

Låt svalna en halvtimme innan du försiktigt lossar kakan från formen.

Servera! Eller förvara i kylen. 

Föregående
Föregående

Sega Chocolate chip cookies!

Nästa
Nästa

Super god kladdkaka med björnbär!