Hjärtlig Jordgubbs-Pannacotta
En underbart god jordgubbspannacotta som passar perfekt att servera till alla hjärtans dag eller vad tycker ni? Ska inte pannacottan vispas och spritsas så tycker jag att det är gott att ha jordgubbsbitarna kvar i pannacottan, mums!
Pannancotta (4 stora eller 6 små portioner)
5 dl vispgrädde
2 dl frysta jordgubbar
4 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 krm vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker
Toppad med vispad vaniljgrädde och strössel
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, låt ligga i ca 5 minuter.
Koka upp grädde, jordgubbar, strösocker och vaniljpulver.
Tag av från värmen och rör ner gelatinbladen (krama ur vattnet ur gelatinbladen innan du lägger i dom i grädden). Låt bitarna av bär vara kvar, sila bort eller mixa din pannacotta slät, smaken är olika. Ska pannacottan spritsas blir det som bäst om bärbitar är bortsilade.
Häll över pannacottan i en skål och låt kallna i kylen i minst 3 timmar (jag lät min pannacotta stå över natten).
Toppa med vispad grädde och strössel!
Servera!