Klassisk Sockerkaka

Visst är det gott med sockerkaka? Det passar alla tillfällen! Spritsa på grädde, dekorera med färska bär, blommor, lägg över ett täcka med marsipan - ja det finns så många varianter på en läcker sockerkaka. Skiva i några bär i smeten, det blir saftigt och gott! Receptet passar en form på 1 1/2 liter.

Ingredienser: (ca 8-10 portioner/bitar)

75 g smält smör

1 dl mjölk

2 st ägg

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

3 dl vetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°.

Smält smören i en kastrull, ta lite av smöret och pensla formen. Pudra formen med vetemjöl så att kakan lossnar lätt.

Häll i mjölken i smöret och låt det svalna.

Vispa ägg, vaniljsocker och strösocker ljust och pösigt, gärna med elvisp.

Rör sedan ner vetemjöl och bakpulver, sedan mjölk/smör blandningen.

Rör ihop allt till en jämn smet och häll upp i formen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.

Låt svalna ordentligt innan du vänder på formen för att ta ut kakan. Den lossnar lättare om den är kall.

Den här vackra sockerkaksformen från Nordic Ware finns att köpa Här! Blommorna är penséer och går såklart att äta.

Föregående
Föregående

Flädersaft på blodfläder

Nästa
Nästa

Super sega chocolate chip cookies